Op Mix Erf - Hemels gerechten - Wendy Phaff - plaa phad priaw waan - roodbaarsfilet in zoetzure saus
01
apr

Plaa phad priaw waan

Roodbaarsfilet in zoetzure saus.

Nodig voor 4 personen:
500 gram visfilet van een stevige vis (bijv. roodbaars- of thilapiafilet)
2 eetlepels maizena
2 uien – fijn gesnipperd
3 bosui – in stukjes van 1cm
20st kleine zoetzure zilveruitjes
6st kleine zoetzure augurkjes in stukjes
ananas (vers of uit blik) 15 stukjes (naar wens)
1 courgette – in blokjes van een halve cm
2 tomaten – in stukjes
4 teentjes knoflook – fijn gesnipperd
stukje gemberwortel (3 cm) – fijn gesnipperd
4 mini maiskolfjes (pot of blik) – 2 keer doorsnijden in lengte
250 ml zonnebloemolie
zout en peper

Nodig voor de zoetzure saus:
200 ml visbouillion (van tablet)
150ml tomatenketchup
3 eetlepels suiker
1 eetlepels Thaise vissaus (Naam Pblaa)
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel hot chilisaus

De visfilet overdwars in stukken van 3cm snijden. Vermeng de maizena met zout en wentel hier de stukken vis doorheen. Zet de vis even apart. Breng voor de saus de visbouillion, tomatenketchup, suiker, vissaus, sojasaus, limoensap en chilisaus in een koekenpan op laag vuur aan de kook. Bak in een andere koekenpan de ui, knoflook en gember op, courgette 5 minuten meebakken, tomaat, bosui en maiskolfjes erbij voegen, vervolgens kun je de zoetzure saus toevoegen. Als laatste de zilveruitjes, augurkjes en ananas toevoegen. Je kunt nu de saus en groentes samenvoegen in 1 koekenpan.

Ondertussen in een wok de olie verhitten. Overtollige maizena van de vis schudden en de stukken in ongeveer 7 minuten bakken – tussendoor 1x omdraaien.

De stukken vis kun je bij de saus voegen, maar de vis blijft lekker krokant als dit apart geserveerd wordt.

Lekker met jasmin rijst!

 

Laat een bericht achter