op-mix-erf-hemels-gerechten-wendy-phaff-appeltaart
12
okt

Appeltaart

Wat past er beter bij de herfst dan een zelfgebakken appeltaart. Voor deze appeltaart hebben wij uiteraard de appel Hollandse Glorie gebruikt geoogst op eigen erf.

Benodigdheden:
75 g rozijnen
50 gr suiker
150 g koude boter of margarine + extra om in te vetten
1 medium ei
1 kg appels (Hollandse Glorie genomen i.v.m. eigen oogst, Jonagold, Goudreinet en Elstar kunnen ook prima)
1½ tl kaneel
1 pak appeltaartmix

Bereidingswijze:
Stap 1
Leg de rozijnen een kwartiertje in warm water. Vet een springvorm van 20 of 24 Ø in met boter. Klop het ei los. Schil de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen, snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de kaneel en suiker toe. Meng het geheel en laat het even trekken.

Stap 2
Plaats ondertussen het rooster van de oven iets onder het midden. Verwarm de oven voor: een heteluchtoven op 165°C; een gewone elektrische oven op 180°C; een gasoven op 3-4.

Stap 3
Meng met een mixer, foodprocessor of gewoon met de handjes 150 g boter met de appeltaartmix en ¾ van het losgeklopte ei. Kneed dit tot een samenhangend deeg.

Stap 4
Houd ¼ van het deeg apart. Bedek de springvormbodem en rand met de rest van het deeg en verdeel dit gelijkmatig. Maak deegrolletjes van de rest van het deeg en druk deze plat.

Stap 5
Vul de springvorm met het appelmengsel (zonder vocht). Leg de deegreepjes er kruiselings op zodat een raamwerk ontstaat. Druk de reepjes bij de rand op het deeg in de vorm. Leg een reep deeg langs de rand van de vorm als je nog deeg over hebt. Bestrijk het geheel met de rest van het losgeklopte ei.

Stap 6
Bak de appeltaart in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar.

Tip: voeg aan de appeltjes ook 5 el geroosterde grofgehakte of geschaafde amandelen toe of
bedek de bodem van de taart met amandelspijs of verwerk stukjes spijs door de appeltaart!

Nu genieten van de lucht waarmee het huis wordt omringend en dan SMULLEN maar.

Laat een bericht achter