op-mix-erf-hemels-gerechten-wendy-phaff-courgettestoof
22
sep

Courgettestoof

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als u de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maakt u er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van. (Ook prima te eten met gehakt).

Ingrediënten:
4 sjalotjes;
scheut olijfolie;
2 tl gedroogde oregano;
1 teen knoflook, fijngesneden;
600 g courgettes;
4 tomaten;
1 blikje tomaten blokjes;
1 klein blikje tomaten puree
zout, peper, suiker;
feta, hoeveelheid naar keuze

Bereidingswijze:
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kwarten. Giet een scheut olijfolie in een gietijzeren pan en stoof de sjalotjes zo’n tien minuten samen met de oregano en de knoflook. Maak ondertussen de courgettes schoon en snijd ze in grove stukken. Was ook de tomaten en snijd deze in vieren. Voeg de courgette toe aan de pan en roer goed door. Leg de stukken tomaat er bovenop. Blikje puree en tomaten blokjes toevoegen. Voeg zout, peper en evt. suiker naar smaak toe. Leg het deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje pruttelen. Af en toe roeren. Verwijder het deksel en laat de saus nog zo’n tien minuten indikken. Maak het stoofpotje af door er nog wat oregano over te strooien en er wat feta over te verkruimelen.

Serveertip:
Deze kruising tussen soep en stoofpot is erg lekker met een Turksbrood of rijst.

Laat een bericht achter