Geroosterde pastinaak
Pastinaak uit de oven met honing mosterd dressing
Door pastinaak krokant te bakken in de oven komt de mooie zoete anijsachtige smaak nog beter tot zijn recht. Na het bakken bestrijk je hem evt. met de dressing en dan heb je heerlijke stukken pastinaak voor op een salade of als bijgerecht/hoofdgerecht.
Benodigdheden:
500 gram pastinaak
olijfolie
zout en peper
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel mosterd
Voorbereiding:
Verwarm de oven op 200 graden, schil de pastinaak in gelijke stukken, bekleed een bakblik met bakpapier, leg de stukken pastinaak erop en druppel er wat olijfolie overheen, bestrooi met zout en peper, schuif het bakblik in de oven ongeveer 25-30 minuten, maar in de gaten houden dat het niet verbrand. Meng de olie, honing en mosterd tot een mooie dressing, haal het bakblik uit de oven en bestrijk de stukken pastinaak met dit mengsel en laat het nog even bakken in de oven (ongeveer 10 min.) en je hebt nu heerlijke krokant gebakken pastinaak. Heb je nog dressing over serveer dit bij de pastinaak.
Eet smakelijk.