Groentesoep als maaltijd met gerookte kipfilet
Een makkelijke en relatief snelle maaltijdsoep voor 4 personen.
Ingrediënten:
500 g winterpeen
1.2 liter water
1 kippenbouillontablet
500 g erwtensoepgroente
1 el mosterd
1 meergranenstokbrood
135 g gerookte scharrelkipfilet
150 g heks’nkaas
staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Vul een pan met het water, de winterpeen en bouillontablet en breng aan de kook. Laat 20 min. koken. Zet het vuur uit en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op het vuur en voeg de erwtensoepgroenten en mosterd toe. Laat op laag vuur nog 10 min. koken tot de groenten beetgaar zijn.
Bak ondertussen het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes of plakjes. Schep de soep in de kommen en verdeel de kip erover. Serveer met het brood en de heks’nkaas.
Combinatietip:
Visliefhebber? Voeg dan schelvis in plaats van gerookte kip toe. Kook de vis de laatste 5 min. met de soep mee.