Op Mix Erf - Hemels gerechten - Wendy Phaff - haver bananenbrood met sinaasappel
04
apr

Haver-bananenbrood met sinaasappel

Benodigdheden:
1 pak mix haver-bananenbrood
2 eieren
60 g roomboter
200 g gepelde en geprakte banaan
75 g crème fraîche
1 sinaasappel, schoongeboend
50 g rozijnen
1 tl kaneel

Bakpapier
Cakevorm naar keuze
Mixer
Satéprikker
Rasp

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Klop met een mixer de boter zacht en romig. Voeg de eieren toe en vervolgens de haver-bananenbroodmix toe.
Rasp de schil van de sinaasappel en voeg samen met de rozijnen en de kaneel toe. Meng daarna de geprakte bananen en de crème fraîche erdoor.
Vul de bakvorm met het haver-bananenbeslag en bak 50 tot 60 minuten in de oven. Het haverbrood is gaar als je met een satéprikker in het midden van het brood prikt en de prikker er droog uit komt.
Laat het brood een uur afkoelen.
Serveer het bananenbrood in plakjes en garneer eventueel met een schijfje sinaasappel.

Laat een bericht achter