Ovenschotel met Bloemkool en Gehakt
Benodigdheden:
1 Hollandsche bloemkool
4 eieren
100 ml melk
zout/peper/nootmuskaat
300 gr. gehakt (evt. gekruid)
boter voor het invetten
geraspte kaas
Voorbereiding:
Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook hem gaar met evt. wat zout. Bak het gehakt rul (eigen invulling evt. gekruid). Vet de overschaal in. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze:
Neem de helft van de gekookte bloemkool en prak dit goed fijn (of pureer). Klop de eieren los met de melk en voeg de bloemkoolpuree toe. Doe hierna het gehakt erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Doe alles in de ingevette ovenschaal en leg hierop de overgebleven bloemkoolroosjes. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven.
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappeltjes, opgebakken aardappeltjes of zoete opgebakken blokjes aardappel.