Pastinaak en courgette met zalm
Zalmpakketjes uit de oven met courgette en pastinaak. Een heerlijk recept om eens op een andere manier Zalm te eten.
Benodigdheden voor 4 personen:
4 zalmfilets
1 courgette
2 pastinaken
1 limoen
2 teentjes knoflook
olijfolie
100 ml witte wijn
5 takjes verse tijm
1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 1 tl komijn, 1 tl gedroogde koriander, 1 tl kaneel
peper en zout
Nodig:
4 vellen aluminiumfolie, ovenschaal of braadslede, spiraalsnijder/dunschiller of kaasschaaf
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de courgette en schrap de pastinaak. Verwijder eventuele plekjes die niet zo mooi zijn. Maak met de spiraalsnijder mooie slierten van zowel de courgette als de pastinaak en meng met wat olijfolie en de blaadjes van 1 takje tijm. Heb je geen spiraalsnijder? Geen probleem, snij dan met een dunschiller of kaasschaaf hele dunne plakjes van de groenten. Snij ook nog wat dunne plakjes van de courgette.
Leg de 4 vellen folie op het werkblad. Leg op elk vel wat van de pastinaak en courgette. Snij de knoflook teentjes fijn en voeg aan elk pakketje wat knoflook toe.
Leg de vellen folie met de groenten nu in een ovenschaal of braadslede, en leg in elk pakketje een zalmfilet op de groenten.
Maak de kruidenmix van paprikapoeder, oregano, komijn, koriander en kaneel.
Bestrijk de zalmfilets met een klein beetje olijfolie en strooi de kruiden hierover heen. Zorg dat het folie al een beetje rechtop staat, zodat je de wijn erbij kan schenken (en dit er niet direct weer uit loopt). Verdeel de wijn over de vier pakketjes en leg in elk pakketje nog een takje verse tijm.
Vouw nu de velletjes folie aan de bovenkant dicht; druk ze tegen elkaar en vouw voorzichtig dicht. Een halfuur in de oven.
Het limoentje kun je gebruiken om uit te knijpen over de zalm.
Heerlijk met opgebakken krieltjes.