Pastinaak quiche met ansjovis
‘Onbekend maakt onbemind’ en dat is erg jammer voor de pastinaak. Tijd om daar eens verandering
in te brengen en deze smakelijke, roomwitte winterse wortel een plek op het menu te gunnen!
Benodigdheden:
- 1 kleine ui
- 1 el olijfolie
- 250 g pastinaak
- 1 dl water
- 2 eieren
- 100 g kwark
- 100 g harde geitenkaas, geraspt
- naar smaak zout en versgemalen peper
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 el boter
- 4 el oude kaas, geraspt
- 10 ansjovisfiletjes
Bereidingswijze:
Pel de ui en snipper hem fijn. Verwarm de olie in een braadpan en bak het uitje glazig. Voeg de pastinaak toe samen met het water. Laat de groente in zo’n tien minuten beetgaar stoven (laat niet droogkoken en voeg eventueel wat water toe). Roer ondertussen in een grote kom de eieren los met de kwark en roer hier ook de geraspte geitenkaas door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de vorm in met het klontje boter en bedek met het bladerdeeg. Snijd eventueel overhangend deeg af met een scherp mesje. Laat het pastinaakmengsel een beetje afkoelen en roer het door het eimengsel. Giet dit geheel in de quichevorm. Bestrooi de vulling met de geraspte oude kaas en leg de ansjovisjes er in een mooie waaiervorm op. Bak deze hartige taart in een op 170 graden voorverwarmde heteluchtoven in ongeveer drie kwartier gaar en goudbruin.
* Ook makkelijk mee te nemen als er een gezins- of familie picknick wordt georganiseerd.