Pastinaaksoep fluweelzacht met kerrieroom
Een gerecht voor 4 personen. De vergeten groente ‘de pastinaken’ maar deze soep moet u een keer gemaakt hebben. Probeert u hem zelf de soep is zo gemaakt.
Ingrediënten:
500 gr pastinaken
25 gr boter
1 sjalot, fijngehakt
600 ml groentebouillon (van tablet)
125 ml slagroom
1/2 tl kerriepoeder
2 el verse peterselie, fijngehakt
zie variatie tips!
Bereiden:
* Schil de pastinaken met de dunschiller en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een pan en bak de sjalot op laag vuur 1 minuut. Schep de pastinaken erdoor en bak ze 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook de pastinaken in ± 20 minuten gaar. Pureer de inhoud van de pan met de staafmixer tot een gladde soep. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
* Klop de slagroom met de kerriepoeder stijf. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Schep in elk bord een toef room en strooi de peterselie erover.
Variaties – je kunt de soep prima garneren met:
Zalmsnippers
Hollandse garnaaltjes
Blauwe kaas kruimels
Croutons