Op Mix Erf - Hemels gerechten - Wendy Phaff - Snijbiet stampot
01
jul

Snijbiet stampot met gerookte kipfilet

Snijbiet heeft veel weg van spinazie. Het valt onder de vergeten groente, maar een mooi product waarmee je veel kunt experimenteren in de keuken. Snijbiet kun je koken, roerbakken, stoven, in overschotel en in stampoten gebruiken. Door haar kleuren is het een mooie verschijning.

Benodigdheden 2 personen:
10 bladeren snijbiet
400gr aardappelen
1 gerookte kipfilet
crème fraiche of een scheutje melk om puree te maken
zout, peper (evt. mosterd)

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen en maak hiervan een puree.
Snijbiet wassen en drogen. Snij de stelen van het blad. Je kunt ze wel eten maar ze zijn vaak vrij hard en moeten langer stoven, bakken, koken dan het blad.
Vervolgens het blad fijn snijden (zoals bijv. andijvie). Het blad door de puree scheppen.
De gerookte kipfilet in stukjes snijden en er door heen roeren.
Afmaken met zout, peper of mosterd naar wens.

Laat een bericht achter