Op Mix Erf - Hemels gerechten - Wendy Phaff - Thaise kippensoep Tom Kha Kai
19
jan

Thaise kippensoep “Tom Kha Kai”

Een verrukkelijke Thaise kippensoep met kokos en citroengras gemaakt even waan je je weer in Thailand door de fijne authentieke geur en smaak. Deze frisse én romige soep is ook in vegetarische vorm te maken door de kip en garnalen weg te laten.

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:
300 g kippendij filet, in blokjes
150 g rivierkreeftjes of (garnalen)
1 pak crème kokosmelk (a 400 ml)
750 ml kippenbouillon (2 blokjes)
100 g mihoen, bereiden volgens verpakking
2 stengels citroengras (sereh), gekneusd en in niet al te kleine stukken
6 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
5 cm laos, in plakjes
3 cm gember, in plakjes
1 limoen, geperst
5 chilli rot, 2 in ringetjes en 3 heel gekneusd (chilli rot – kleine rode pepertjes van de toko)
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 el vissaus
2 el koriander
* ik heb alle ingrediënten bij de toko gekocht *

Bereiden:
1. Breng de kippenbouillon met de laos, gember, limoenblaadjes en het citroengras aan de kook. Laat 10 minuten trekken.

2. Schenk de kokosmelk in de pan en laat de soep 5 minuten op laag vuur staan voordat je ‘m door een zeef giet. Je kan de specerijen ook geheel in traditionele stijl in de soep laten zitten, maar erg eetbaar zijn ze niet.

3. Voeg de kippendij filet blokjes met de rode peper, lente-ui en het limoensap toe. De kip is gaar als de blokjes gaan drijven, dat is na ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

4. Doe de mihoen en rivierkreeftjes erbij en verwarm nog even kort door. Breng op smaak met de vissaus en verdeel de soep over de kommen. Garneer met de koriander, smullen maar!

Laat een bericht achter